Bingolotto

Home/Bingolotto

Bingolotto är en av svenskarnas mest älskade spelformer. Under en lång tid kunde svenskarna följa Leif “Loket” Andersson på bästa sändningstid när han meddelade resultatet av en dragning av bingolotto. Även om programmet har sjunkit kraftigt i popularitet så är det fortfarande tusentals svenskar som spelar på bingolotto.

Under lokets tid som frontman för Bingolotto så spelade man genom en fysisk kupong. Så är inte fallet längre utan många väljer istället att lägga sin rad digitalt. På så sätt blir det mycket enklare att spela och rätta, men en stor del av charmen med bingolotto försvinner samtidigt. Men vad är egentligen bingolotto, och hur gör man för att spela?

På grund av att bingolotto är så väletablerat i den svenska folksjälen kan det vara svårt att förstå hur allting går till, samt hur det bästa sättet att spela är. Och är det värt att titta på bingolotto live? För den som aldrig har spelat förut är det lätt att man blir förvirrad. Vi har därför samlat all information som krävs för att du ska kunna sätta igång med att spela bingolotto.

Vad är bingolotto?   

Bingolotto är som namnet antyder ett lottospel i bingoformat. Istället för att man själv får välja ut vilka nummer som man har på sin lottorad köper man en hel lott. Denna dras sedan live under programmet. Det hela är väldigt enkelt upplagt och kräver ingen extra förberedelse utan det enda som krävs är att du köper en lott och sedan är du redo att sätta igång med att spela.

Titta på programmet live

Varje söndag så dras bingolotto. Loket är sedan länge pensionerad men programmet tuffar ändå på i hans frånvaro. Över 1000 avsnitt av programmet har sänts och för många så är det en av veckans höjdpunkter. Att få rätta sin rad live under dragningen ger än väldigt rolig spelupplevelse som skiljer sig mycket från om man bara spelar online.  

Varje vecka så gästas programmet av olika artister som genomför uppträden i programmet. Detta kombinerat med det skickliga sätt som programledarna leder tittarna igenom spelet gör att det blir väldigt underhållande att se på bingolotto live.

Så gör du för att spela på bingolotto

Om du är intresserad av att spela bingolotto så krävs det först att du köper en lott. Detta kan man göra på vissa spelombud men det allra smidigaste är att köpa en lott online. Sedan är det bara att vänta på att dragningen ska ske live under programmet.

Men om du inte är intresserad utav att se programmet, eller inte har möjlighet, så går det jättebra att rätta sin lott i efterhand på antingen bingolottos hemsida eller deras app. Detta är väldigt smidigt och sker helt automatiskt.

Prenumerera på bingolotto

Bingolotto erbjuder även möjligheten att prenumerera på lotter som sedan kan användas vid livedragningen på söndagar. Detta är väldigt populärt bland inbitna bingolottofantaster och är ett smidigt sätt för den som tycker om att spela varje vecka. I mitten av veckan får man då hem lotter som sedan används vid dragningen

Överskottet går till det svenska föreningslivet

Självklart är vill alla som spelar på bingolotto vinna och möjligheten att ta hem en miljonvinst kittlar verkligen. Men verkligheten är att det är en väldigt liten chans att vinna stora summor pengar på bingolotto, även om det självklart förekommer med jämna mellanrum.

En sak som är så fantastisk med bingolotto är att överskottet inte går till några utländska ägare eller används för att imponera på aktieägare. Istället så går överskottet direkt ut i det svenska föreningslivet. Bingolotto bidrar varje år med miljonsummor som sedan används för att sätta barn i rörelse runtom i Sverige.

Ett annat alternativ för den som tycker om lotto

Om du är en luttrad bingolottoveteran så kan det ibland kännas lite tradigt att behöva vänta på dragningarna varje söndag. Därför är det många bingolottospelare som väljer att spela lotto online med jämna mellanrum. Sedan den svenska spelmarknaden avreglerades 2019 så har det dykt upp en hel del olika spelbolag som erbjuder rikliga utbud av olika lottospel. Dessa har ofta olika teman och skiljer sig ganska brett från bingolotto. Istället för att få en bestämd lott så brukar man få välja ut en egen lottorad.

Många som spelar lotto online på en annan plattform gör det för att få lite omväxling. En annan anledning är att man vill kunna spela på lotto på sina egna villkor och när man själv har tid. Eftersom bingolotto enbart dras på söndagar så är det många som väljer att spela hos en annan operatör under exempelvis vardagskvällar.

Detta kan vara ett roligt sätt att pröva på någonting nytt, även om det är svårt att slå spelupplevelsen som man får när man rättar sin lott direkt från TVn.

Bingolottos uppesittarkväll

BIngolottos uppesittarkväll är en jultradition som är oerhört uppskattat bland många. För detta så köper de flesta en fysisk kupong för nostalgikänslan. Uppesittarkvällen sänds sedan på TV och varvas med uppträdanden och hemliga gäster. Uppesittarkvällen sänds den 23de december varje år och är ett fantastiskt sätt att varva ner efter julstressen.

Det är väldigt vanligt att hela familjer deltar i detta. Genom att duka upp julfika och liknande så kommer man in i en riktig julstämning, samtidigt som chansen att vinna på sin lott gör stunden i soffan extra speciell.

Viktigt att tänka på när du ska spela bingolotto

Om du är intresserad av att spela bingolotto är det precis som med andra spelformer väldigt viktigt att du inte går in med målsättningen om att du ska tjäna stora pengar.  Chansen att vinna på bingolotto eller spel i allmänhet är försvinnande liten. Många väljer istället att se på bingolotto som ett roligt sätt att avsluta helgen och veckan på och spelar därmed i underhållningssyfte.

Det är också det som är syftet med bingolotto. Företaget erbjuder ett spel i en väldigt underhållande förpackning, och överskottet går som vi tidigare har nämnt till väldigt fina ändamål. Så för att din spelupplevelse ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du ser på bingolotto som underhållning, inte ett sätt att snabbt tjäna pengar.