Lotto med joker

Home/Lotto med joker

Lotto är ett utav det svenska folkets mest älskade sätt att spela på. Precis som med Stryktipset så har lotto spelats och älskats genom generationer. Tiotusentals svenskar prövar varje vecka lyckan genom att välja ut en egen lottorad och hålla tummarna inför livedragningarna på TV varje onsdag och lördag. Men hur går det egentligen till om man spelar lotto med joker, och hur skiljer det sig från en vanlig lottorad?

Att spela lotto med joker kan till en början verka aningen förvirrande, även för den mest luttrade lottoveteranen. Många som spelar på lotto har gjort det i många år och känner därför att det kan vara roligt att testa på ett nytt sätt att spela på. Oavsett om du har spelat lotto många gånger förut eller om det här är din första gång du hör talas om hur man gör så kan det vara bra att få en genomgång av hur man ska gå tillväga i praktiken.

Ett annat alternativ för dig som är intresserad av att testa på någonting nytt inom lottovärlden är att spela lotto online. Sedan den svenska spelmarknaden avreglerades 2019 så har vi i Sverige fått en uppsjö av privata spelbolag att spela hos. Många av dessa erbjuder även möjligheten till att spela lotto på deras plattformar. Detta uppskattas bland många eftersom man då kan välja sina egna tider att spela lotto på och inte behöver vänta tills onsdag eller lördag att spela.

Hur gör man för att spela lotto med joker?

Förr i tiden så behövde man besöka ett fysiskt spelombud för att kunna lägga ett pokerspel. Av förståeliga skäl så är detta inte längre fallet utan många väljer istället att spela via en app eller på svenska spels hemsida. Detta gör det väldigt mycket smidigare att både placera sitt spel såväl som att sedan rätta det.

Precis som om du vill spela lotto utan att använda dig utav jokerfunktionen så krävs det att du upprättar ett spelkonto hos svenska spel. Detta konto används sedan i samband med allt ditt spel på deras plattformar. Ett konto hos svenska spel används till allting som erbjuds och är gratis att upprätta.

Hur går det till när man spelar med joker

Det första du gör är att först välja ut en lottorad som du vill spela på i vanlig ordning. Efter det så kryssar du i valmöjligheten att spela med joker. Du kommer då få frågan om du vill spela med 10, 20 eller 30 kronor som jokerinsats. Efter det så får du själv välja ut 7 nummer mellan 1–9. Om du inte är intresserad av att själv välja så kan plattformen slumpa fram en nummerkombination åt dig som du sedan spelar med.

Detta ökar alltså dina vinstchanser markant, eftersom du får ännu en möjlighet att vinna vid dragningen.

Hur mycket vinner man på joker?

Hur mycket du vinner på joker beror självklart på om du valde att använda dig utav 10, 20 eller 30 kronor som insats. För att vinna så krävs det sedan att du har minst två nummer rätt i följd. Vinsten stegras sedan markant.

Om du får 7 rätt i rad på joker så vinner du den högsta vinsten. Chansen på detta är dock mycket liten. På svenska spels hemsida så finns det en vinstplan där man kan ta del av all fakta kring hur vinstsummorna ser ut och är strukturerade.  

På vilka spel kan man använda sig utav en joker?

Joker finns tillgängligt att använda sig utav vid tre lottodragningar som arrangeras av Svenska Spel. De första är vid de klassiska livedragningarna i TV på onsdagar och lördagar. Dessa kallas ibland för onsdagsjoker och lördagsjoker och går att spela på i samband med Vikinglotto och klassiskt lotto.

Det finns även en möjlighet att spela på joker på fredagar. Du kan då lägga till ett jokerspel i samband med dragningen av eurojackpot.

Oavsett vilken dragning du väljer att spela joker på så fungerar systemet likadant. Det betyder att så fort du har lärt dig hur man spelar på joker så är du redo att använda dig utav systemet, oavsett vilken form av lotto du föredrar.

Vissa spelbolag som erbjuder lotto online erbjuder egna former av jokrar, så se till att läsa på om du väljer att använda dig utav ett annat spelbolag.

Hur rättas jokerraden?

Som vi tidigare har nämnt så dras jokerraden i direkt samband med att lottodragningen genomförs. Du kan sedan gå in på svenska spels hemsida eller app för att rätta ditt resultat. Du får sedan ta emot en vinst som stegras uppåt mot hur många rätt du hade.

Lotto med joker ökar dina chanser till att vinna någonting på lotto

En av anledningar till att lotto är så fruktansvärt populärt i Sverige är på grund av att man själv kan välja hur mycket man vill spela för. Med jämna dragningar har man dessutom någonting att se fram emot, och eftersom minimuminsatsen är så låg så är det ett spel som är tillgängligt för alla.

Men samtidigt så är det ju väldigt roligt att vinna. Det är på grund av detta som Svenska Spel införde lottofunktionen då det ger spelare ännu en möjlighet att vinna stort på lotto. Trots detta så är det viktigt att ha i åtanke att chansen för att just du skulle vinna enorma mängder är mycket liten. Det är därför av yttersta vikt att man ser på lotto som underhållning och inte ett sätt att snabbt bli rik.

Varför spelar folk på lotto med joker?

Anledningarna till att människor väljer att spela på lotto är många. Många svenskar växte upp med att deras föräldrar varje lördag rättade sin lottorad och ibland vann en summa pengar. Som vi tidigare har nämnt så har lotto lyckats hålla sig så populärt på grund av att man själv kan välja för hur mycket pengar man vill spela för.

Jokervarianter är också ett sätt att addera lite spänning och extra vinstchans. Många tycker det är väldigt roligt att själv få välja ut sina turnummer och sedan hålla tummarna inför dragningen.

Att addera ett jokerspel gör även att man får hoppas på vinst tvåfaldigt. Även om man inte vann på den första dragningen så kan man ändå se fram emot jokerdragningen.