Hur du spelar Lotto på Svenska spel – nybörjarguide

Home/online spel/Hur du spelar Lotto på Svenska spel – nybörjarguide

Hur du spelar Lotto på Svenska spel – nybörjarguide

Svenskaspel.se är helt klart det bästa och säkraste stället du kan spela lotto på om du bor i Sverige. Svenska spel är det pålitligaste spelbolaget för lotto vi har och med den praktiska appen och snygga webbsidan kan du lätt hålla koll på dina aktiva spel och köpa nya biljetter online. Om du inte förut har använt Svenskaspel.se för att köpa lotto online är den här guiden för dig; vi går igenom precis hur du använder Svenskaspel.se för att spela lotto online.

Vad är lotto på Svenska spel?

Lotto är ett nummerspel och ett turspel. På Svenskaspel.se fungerar det så att du väljer 7 stycken nummer och hoppas på att dessa samma nummer kommer att dras. Om du väljer rätt nummer får du en vinst på minst 1 miljon kronor! Om någon annan också har rätt nummer får ni dock dela vinsten och då får du givetvis en mindre summa.

Så spelar du lotto på Svenska spel

Det är mycket enkel att spela lotto på Svenska Spels hemsida. Först köper du biljetter för lotto och kan samtidigt skapa ett konto. Du prickar in dina nummer, eller väljer slumpmässiga nummer, till en eller flera lottorader. Sen kan du välja om du vill spela endast 1 vecka, 2 veckor, 10 veckor eller om du vill prenumerera på lotto. Du väljer även om du vill ta del av bara Lotto 1 eller även Lotto 2. Sedan betalar du på ett säkert och snabbt sätt med BankID eller Freja ID. Det är allt! Nu har du en lott för dragningen det valda datumet.

Du kan kolla in dina spel och dina resultat inne på Mina Spel, och se om du har fått någon vinst eller om du hade fel nummer.

När sker dragningar?

Både onsdag och lördag varje vecka görs två dragningar. Dessa två dragningar kallas för Lotto 1 och Lotto 2. När du köper en biljett väljer du om du vill vara del av båda dragningarna eller bara en av dem.

Hur mycket kostar en lottorad?

Varje rad (alltså 7-siffrigt nummer) du väljer att spela kostar så lite som 3 kronor. Du kan självklart lägga till flera rader, och det blir då 3 kronor mer per rad. Om du är med i Lotto 2 så blir det också dubbelt så dyrt. Du kan också spela Joker, ett tilläggsspel, för 10, 20 eller 30 kronor.

Vad är tilläggsspelet Joker?

Du kan som sagt var också välja att spela tilläggsspelet Joker, vilket är ett extra spel du kan delta i till en extra kostnad med högre chans att vinna. Om du väljer att ta del av Joker har du chansen att vinna Drömvinsten och Andra Chansen. Jokervinsten ger dig mycket större chans att vinna eftersom det gäller att få så många nummer som möjligt i rad. Om du har minst 2 nummer i rad så får du en 8x vinst på din insats. Maxvinsten är då 7 nummer där du får en vinst på 1 miljon gånger din insats.

Du gör en insats på minst 10 kronor om du väljer att spela Joker, men du kan självklart satsa mer än så. Du kan alltså vinna flera miljoner på Joker!

Annat att tänka på när du spelar svenska spel lotto

Du kommer troligtvis att förlora pengar

Om du köper lotter i hopp om att lösa problem med för lite pengar är detta inte en bra idé. Det är väldigt sällan man vinner på lotto eftersom dina chanser är väldigt låga. Om det hade varit på något annat sätt hade inte industrin fungerat. Man ska spela för att det är spännande, inte för att man behöver pengar. Då är pengarna bättre spenderade på någonting annat.

Det finns hjälp för problemspelande

Problemspelande eller spelberoende är vad man kallar det när spelandet helt enkelt blir för mycket. Man investerar då mer pengar och tid på spelandet än vad man egentligen vill eller planerar. Problemspelande har negativ effekt på resten av livet, både gällande pengar, relationer och mer.

Om du eller någon du känner har problem med spelande är det bra att veta att det finns hjälp. Du kan kontakta Stödlinjen om du behöver hjälp och råd om hur du kan förbättra situationen.

Slutgiltiga tankar om svenska spel

Med Svenskaspel.se blir lotterispelandet enklare än någonsin eftersom du enkelt kan köpa biljetter från din soffa, bussen eller vart du än befinner dig när du känner för att köpa en biljett eller två. Det är dessutom enkelt att hålla koll på hur mycket du har spenderat och prova olika lotterispel. Efter första gången du har använt svenska spel är det hela busenkelt. Du kan dessutom ladda ner appen för att få aviseringar. Enklare än så blir det inte!

By |november 15th, 2021|online spel|Kommentarer inaktiverade för Hur du spelar Lotto på Svenska spel – nybörjarguide

About the Author: